شرح دعاي هفتم زبور آل محمد(صل الله عليه و آله) 1
فراز اول: يا من تحل به عقد المكاره، و يا من يفثا به حد الشدائد، و يا من يلتمس منه المخرج الي روح الفرج، ذلت لقدرتك الصعاب، و تسببت بلطفك الاسباب.
اي كسي كه پيچيدگي ناگواري ها فقط به وسيله او حل مي شود، اي كسي كه برندگي سختي ها را او مي شكند و اي آن كه روي آوردن به سوي آسايش را از او تمنا مي كنيم ! فقط به قدرت تو هر دشواري هموار است و تنها سبب ساز، لطف عام تو مي باشد.
عقده هاي روحي انسان آن چنان پيچيده است كه در روان شناسي جديد بعضي را غير قابل حل و بعضي را بسيار مشكل تشخيص داده اند و توان علاج آن ها را در مرزي دانسته اند كه از عهده بسيار كمي از متخصصين بر مي آيد. پيچيدگي بسياري از گرفتاري ها پيچش نظام روحي افراد است، ولي خداي متعال گره هاي كوري كه به دست هيچ كس باز نمي شود را به آساني مي گشايد و مي داند كه چگونه بايد بندگان مبتلا و گرفتار را به سامان برساند.
اين جاست كه ياس و نااميدي انسان زايل مي شود، زيرا با كرم او همه چيز حل مي گردد و كمترين نگراني در كار نخواهد بود. زيرا كليد همه اسرار گره خورده عالم در ارتباط با تدبير حكيمانه خداوند قرار دارد.
اي دل آر سيل فنا بنياد هستي بر كند
چون ترا نوح است كشتيبان ز طوفان غم مخور
اين دل غمديده حالش به شود دل بد مكن
اين سر شوريده باز آيد به سامان غم مخور
پس، گذشته از آن كه گشايش هر در بسته اي به يد قدرت اوست، شكنندگي مصائب و حاد بودن آنان نيز در برابر قدرت و پشتيباني او كند گرديده و از كنار زندگي بدون هيچ گونه اصطكاكي عبور خواهد كرد، و به همين دليل حضرت فرموده كه فقط به وسيله تو خروج از وادي غم ميسور است و هيچ چيز براي تو مشكل نيست.
عبارت آخر اين فراز از دعا، جالب ترين قسمت آن است كه فرمود: تسببت بلطفك الاسباب ؛ يعني نظام جبري علت و معلولي در سلطه ي قدرت تو ضرورت و جبر پيدا كرده و همه سبب ها و علت ها به تو باز مي گردد؛ به ديگر بيان: خداي متعال خود سبب ساز است، يعني علت و معلول و رابطه اي بين اين دو جملگي در قبضه قدرت اوست و هيچ چيز يا كس ديگر بر آن حاكم نمي باشد. تنها اوست كه محكوم هيچ ضرورتي نخواهد بود، بلكه هم چنان كه قرآن كريم فرموده: و انا فوقهم قاهرون[1]
بدين سان است كه در قلب و خاطر بندگان صالح خدا ياس و نوميدي از بن و ريشه خشكيده و هيچ گاه بن بست در زندگي آنان معني ندارد.
1.اعراف، 127.
2.منبع(مركز مطالعات پاسخگويي به شبهات ديني قم) www.andisheqom.com
اخوك المحتاج
دقت كردين بعضي از احاديث اهل بيت عليهم السلام رو كه ميخونيد ،مو به تنتون سيخ ميشه و برق از سرتون ميپره و همون لحظه دعا ميكنيد كه خدا شما رو به اون امر گرفتار نكنه؟
داشتم كتاب مفاتيح الحيات رو ورق ميزدم كه با خوندن اين قسمت از كتاب همون حالي رو كه عرض كردم بهم دست داد…
كيفر بي توجهي به نياز مردم:
1.خروج از ولايت الهي
2.خروج از ولايت اهل بيت عليهم السلام
3.گرفتار لعنت ابدي
4.گرفتار گناه شدن
5.عذاب قبر
6.عذاب روز قيامت
7.در زنجير بودن در قيامت
8.سياه شدن چهره در محشر
9.واگذاري به خود
10.محروميت از طعام بهشتي
11.محروميت از شفاعت پيامبر صل الله عليه و آله
مخصوصا تو اين روزاي كرونايي و خبرهاي اسف بار احتكار.روزايي كه مردم به يك سري اقلام بهداشتي بسيار نياز دارند و عده اي با اين كارشون مردم رو مستاصل ميكنند.يك سود بي ارزش در مقابل حيات ابدي اخرت…اصلا همان سودي كه ميكند در واقع همه ي آن ضرر است.
بكوشيم نيازي را از برادران ديني مان رفع كنيم.نه غمي بر غم هايشان و نيازي بر نيازهايشان اضافه كنيم.
———————————————————————–
مفاتيح الحيات ايت الله جوادي آملي(صفحات 495تا498)
ب.ن: دوستان عزيز براي خواندن احاديث ائمه ي اطهار عليهم السلام در اين زمينه به پاورقي ها ي همين صفحات مراجعه كنيد.